Wokół meczu z Elaną...

Wtorek, 8. października 2019, godz. 17:19
W minioną niedzielę widzewiacy pokonali w "meczu przyjaźni" Elanę Toruń. Spotkanie obserwowało ponad 4 tysiące kibiców, z czego większość stanowili fani z Łodzi.

Kibice z Łodzi zaczęli zjeżdżać się do Torunia już w trakcie weekendu, a na ulicach Starego Miasta co krok można było spotkać kibiców w barwach Widzewa. Przełożyło się to na trybuny stadionu Elany, gdzie przyjezdni fanatycy zajęli miejsca na całym sektorze C.
REKLAMA

Kibice gospodarzy swój "młyn" ulokowali na trybunie krytej, gdzie została zaprezentowana również okolicznościowa oprawa. W trakcie meczu nie zabrakło wspólnych śpiewów i wzajemnych pozdrowień.

Na trybunach pojawiła się bardzo liczna delegacja z Łodzi, z panią prezes Martyną Pajączek na czele. Obecni byli też byli włodarze łódzkiego klubu: Remigiusz Brzeziński i Tomasz Stamirowski. Na trybunach zasiadł również Jacek Bednarz, były piłkarz i dyrektor sportowy Wisły Kraków.

Na trybunach jak zwykle pojawiła się kilka transparentów. Jeden z nich został skierowany do Rafała Markwanta. Napisano na nim: „Markwant – kłamca, szkodnik, polityk”. Kibice, którzy wywiesili transparent, zarzucają Markwantowi m.in. działanie na niekorzyść Widzewa w celu osiągnięcia swoich politycznych korzyści oraz utrącenie popieranego przez kibiców kandydata do rady nadzorczej spółki.

Najnowsze komentarze

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu. Bądź pierwszy i skomentuj!